Лісівники Полтавщини закликають не палити сухостій

Лісівники закликали усіх мешканців області бути відповідальними, а керівників громад – провести роз’яснювальну роботу серед населення.

–«Випалювання сухої трави – це не лише злочин проти природи, а й злочин проти держави!»,  – написав на своїй сторінці у Фесбук начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Гришко.

Він попередив мешканців Полтавщини про відповідальність за спалювання сухої трави й додав, що під час воєнного стану такі дії суворо заборонені. 


–«На гасіння такої пожежі залучається не тільки значна кількість рятувальників, які в нинішніх умовах і так максимально зайняті, а й витрачається значна кількість паливно-мастильних матеріалів. Крім того, кожне задимлення та вогонь – це сигнал для ворога та зайва тривога для населення», – наголосив керівник. 


На Полтавщині вже виявили перших паліїв, які самовільно спалювали сухостій.  Вони понесуть адміністративну відповідальність  й будуть працювати на громадських роботах на користь територіальної оборони.

За даними Головного управління ДСНС в Полтавській області, лише за 20-21 березня, на Полтавщині виникло 34 пожежі на відкритій території. Внаслідок займань вигоріло 70 гектарів сухої рослинності. 

Поліцейські області проводять спільні рейди, спрямовані на інформування населення про екологічні та юридичні наслідки несанкціонованого підпалу стерні. 

Нагадаємо, за самовільне випалювання рослинності або її залишків (стаття 77-1 КУпАП), знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу (стаття 245 ККУ) на порушників чекають заходи адміністративного або кримінального впливу й також додаткові види відповідальності. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *